top-ing-mobilne-kucice-kamo-na-ljetovanje-s-djecom

Gdje na ljetovanje s djecom?

Odlučili ste obiteljski odmor provesti na Jadranu. Gdje? Za vaše mališane željeli bi idealnu plažu. Jednostavan ulaz u more, plićak, pijesak ili sitan šljunak. Čisto more. Sigurno bi vas i razveselili tuševi, kabine za presvlačenje ili dodatni sadržaji. Predlažemo vam samo neke od prekrasnih plaža na Jadranu.

 

Plaža Zaton (Zaton pokraj Zadra)

Plaža se nalazi u turističkom naselju Zaton Holiday Resort. Nosi Plavu zastavu što potvrđuje čistoću i kvalitetu. Duga većinom pješčana plaža idealna za obitelj s djecom. Kad mališanima dosadi igranje u pijesku i kupanje u plićaku, mogu se zabaviti u jednom od zabavnih parkova, bazena i tobogana koji okružuju plažu. Osvježenje potražite u mnogim ugostiteljskim objektima uz plažu i hladovini borove šume. Plaža ima i popločan put što omogućuje i pristup osobama s invaliditetom.

 

Plaža Dražica (Biograd na Moru)

Urednost, čistoću i kvalitetu potvrđuje Plava zastava koja se na plaži vijori od 2006. g. Plaža se nalazi u blizini centra Biograda na moru. Uz borovu šumu, uređeno šetalište i parkiralište, ugodnog sitnog šljunka i blagog ulaza u more, plaža je idealna za djecu i roditelje. Vaše mališane obradovat će i niz sadržaja za djecu: tobogan, trampolin i dr. Uz samu plažu postoji veći broj lokala s ponudom hrane.

 

Kraljičina plaža (Nin)

Plaže Nina su jedan od njegovih zaštitnih znakova. Dužina ninskih plaža je čak 8 km. Najpoznatija od njih je Kraljičina plaža, 3 km duga pješčana plaža. Uz ovu plažu veže se legenda. Prema legendi suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava privukla je ljepota plaže pa je kraljevska obitelj, kad god bi službeno došla u Nin, posjećivala plažu. Otuda i ime plaže Kraljičina plaža. Zbog iznimno dugog plićaka ovdje uživaju obitelji s malom djecom. U blizini Kraljičine plaže nalazi se najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj. Vjetrovi u Ninskoj laguni čine ovaj akvatorij idealnim za surfanje i zmajarenje. Prema izboru američkog Travel Channela Kraljičina plaža u samom je vrhu najljepših plaža svijeta.

 

Plaža Spiaza Susak (otok Susak)

Nalazi se na zatvorenoj strani otoka. Na ovoj strani  nalazi se susačko selo. Plaže s ove strane otoka su lako dostupne i do njih se može doći pješice putem iz obalu. Spiaza je najveća uvala na otoku. Plitka voda ,mekan pijesak i blizina sela, idealno mjesto  za malu djecu. Na plaži se može igrati odbojka na pijesku, picigin. Može se unajmiti pedaline , suncobrani i ležaljke. Uz plažu se nalazi nekoliko restorana i kafića s domaćim specijalitetima. Otok je prava oaza mira, nema cesta ni automobila, kao ni noćnih klubova.

 

Vela Pržina (Lumbarda otok Korčula)

Najveća prirodna pješčana plaža u Lumbardi. Nalazi se na južnoj strani otoka Korčula, oko 1,5 km od centra Lumbarde. Do Vele Pržine možete doći laganom šetnjom ili automobilom, u neposrednoj blizini plaže nalazi se uređen parking.

 

Vela plaža (Baška otok Krk)

U potpunosti prirodna i duga 1800 metara. Čisto more i česti veliki valovi. More nije duboko i na dnu je sitni pijesak što je dobro za igru u plićaku. Pogodna je za djecu i slabije plivače. Vela plaža je ponosna vlasnica Plave zastave. Nudi se veliki izbor sadržaja za zabavu. Dio  plaže namijenjen je turistima s kućnim ljubimcima

Iznad plaže je smješten auto kamp. U prostoru kampa nalazi se trgovina te brojni restorani i snack-barovi.

 

Plaža Trstenica (Orebić poluotok Pelješac)

Nalazi se na poluotoku Pelješcu. Sa sitnim šljunkom i pijeskom proteže se na istočnom izlazu iz mjesta. Nedaleko se nalazi kamp i centar za vodene sportove. Trstenica je popularna među mlađim posjetiteljima. Plažu okružuje borova šuma, pa možete pronaći hlad. Na raspolaganju su tuševi i kabine za presvlačenje, te razne gastronomske ponude.

 

Rajska plaža (Lopar otok Rab)

Najpoznatija pješčana plaža u Loporu je Rajska plaža. Duga je gotovo 2 kilometra i nudi razne turističke sadržaje. Na plaži se vijori Plava zastava dobivena zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti.Dospjela je i na CNN-ovu listu Top 100 svjetskih plaža. Posjetiteljima se nudi obilje sadržaja,a ako imate psa možete se zajedno okupati na južnom  dijelu plaže.

 

Sakarun-Dugi otok

Plaža Sakarun smještena je na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka. U blizini su mjesta Veli rat, Verunić, Soline i Božava. Duga je oko 800 metara ,prostor za kupanje je iznimno velik i plitak. Specifičan je po bijelom pijesku i čistoći mora. Plaža je okružena borovom šumom koja ljeti pruža hladovinu. Na plaži su smješteni ugostiteljski objekti koji nude osvježenje i lagane obroke.

 

Sabuša (otok Ugljan)

Nalazi se na zapadnoj strani otoka Ugljana,15-ak minuta hoda od mjesta Kukuljica. Plaža Sabuša je betonirana,u moru pješčana i vrlo plitka , idealna za djecu i neplivače. U pozadini plaže nalazi se borova šuma.

 

Zlatni rat (Bol otok Brač)

Jedna od najljepših šljunčanih plaža na hrvatskoj obali. Nastala je taloženjem finog zlatnog šljunka oko podmorskog grebena pružajući sei do 500 metara u more. Vršak Zlatnog rata pod utjecajem vjetrova , valova i morskih struja stalno mijenja svoj oblik ,te je svaki put drugačiji i ponovno zanimljiv. To je zaštićeno prirodno područje. Omiljeno mjesto surfera i kite-surfera iz cijelog svijeta. Zlatni rat je udaljen od Bola svega 2 kilometra. Do plaže se može doći automobilom ili šetnjom uz more. U ljetnim mjesecima di plaže vozi turistički vlakić kao i brodovi koji polaze iz luke Bol.

 

Plaža Punta Rata (Brela)

Jedna od najljepših plaža svijeta.Nalazi se na zaštićenom području , rtu prekrivenom borovom šumom. Američki časopis Forbes 2004 g. uvrstio je ovu plažu među 10 najljepših plaža svijeta. Destinacija iz snova po mišljenju američkog portala The Huffington Post 2014 g., razlog za dolazak u Hrvatsku. Dobitnica je brojnih nagrada u Hrvatskoj. Ovdje se uspješno spaja prirodna ljepota s ljudskom brigom za očuvanjem prirode.

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.