Top-ing_mobilne_kucice_glamping_ljetovanje

Jeftina putovanja

Većina nas ima želju negdje putovati, ali kako se organizirati i jeftino putovati? Kao prvo treba se odlučiti koristiti putničke agencije ili ćete sami organizirati putovanje. Odabir ovisi o vama, vašim željama, vremenu, snalažljivosti.
Ako se odlučite svoj put rezervirati putem agencije, ne morate više brinuti o ničemu. Ako i ne znate ništa o gradu, ljudima, kulturi ili povijesti, imate vodiča te on sve to zna i bit će vam na raspolaganju za sva vaša pitanja. Želite li proći jeftinije, obratite pažnju na last minute ponude i tzv. first minute ponude kod kojih putovanje rezervirate puno unaprijed. Kod takvih ponuda morate rezervirati putovanje i do tri mjeseca unaprijed. Ako se odlučite za takvu ponudu, razmislite o uplati osiguranja od otkazivanja putovanja. Nikad se ne zna, u tri mjeseca se svašta može dogoditi.
Ukoliko se odlučite za individualna putovanja, putovanja avanturističkog duha. Prvo ćete morati odlučiti gdje želite putovati. Ako imate određeno vrijeme za takvo putovanje, potražite najjeftiniju destinaciju za to doba godine. Jeftinije ćete proći ako određena mjesta posjetite izvan njihove sezone, npr. Brazil
nećete posjetiti za vrijeme karnevala, Nizozemsku u proljeće jer tada cvatu tulipani i sezona je za posjetitelje itd.

Ako još niste organizirali ovakvo putovanje krenite od bližih destinacija npr. Europe. Kada ste odredili destinaciju, odlučite kako ćete doći do tamo, kojim prijevoznim sredstvom. Avionske karte će vas doći puno povoljnije ako ih rezervirate mjesecima unaprijed. Kombinirajte, računajte, sve je to dio dobre organizacije. Kad dođete na željenu destinaciju koristite javni prijevoz, raspitajte se što je najjeftinije. Morate razmislite i o smještaju, ovisi koliko želite i možete odvojit prema tome ćete i naći smještaj. I na kraju što ćete posjetiti. Možete se pripremiti kod kuće i napraviti neki plan, a možete i po principu kud dođem, dođem. Sve ovisi na kolliku dozu avanture i improviziranja ste spremni.

Sretno!

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.