Top-ing_mobilne_kucice_glamping_ljetovanje_tematski_kampovi_spa

Tematski kampovi – spa kampovi

Kamping turizam je jedan od selektivnih oblika turizma s dugom tradicijom i širokom zastupljenošću. Za kampove možemo reći da su jedan od najstarijih oblika smještaja. Željom čovjeka za povratkom prirodi na početku 21. stoljeća kamping turizam poprima novu dimenziju.

Užurban način života, otuđenost, i dr. utječe za čovjekovom željom za povratku prirodi. Druženje, komunikacija, oslobađanje od briga urbanog života. Takvi trendovi rezultiraju rastućom potražnjom za modernim turističkim smještajem, kampovima. Kampisti su gosti kojima je boravak u prirodi način života, obrazovani su, visoke platežne moći i imaju motiv za putovanje.

Kampovi im nude:

  • svaki put u nepoznato nova avantura
  • promjena, potpuno drugačiji stil života od dnevne rutine
  • život u i s prirodom
  • društvenost i vrijeme provedeno u prirodi

Top-ing_mobilne_kucice_glamping_ljetovanje_tematski_kampovi_spa

Kamping turizam je doživio velike promjene, nekad jednostavni kampovi zamijenili su moderni kampovi, zelene oaze, s raznolikim smještajem (glamping šatori, mobilne kućice, bungalovi). Varate se ako mislite da kampere ne privlači wellness, golf teren, dobar obrok od svježe spremljenih namirnica iz Vašeg ili lokalnog uzgoja, naprotiv spremni su dobro platiti za komadić prirodnog raja da se pritom ne odriču svojih hobija i uživanja na razini hotela sa pet zvjezdica. Zašto da kampove dijelimo na veće i manje, broju zvjezdica, možemo ih i prepoznati po nekoj zamišljenoj temi namijenjenoj jednom tipu turista: biciklisti, golferi, planinari, ljubiteljima spa ponuda i slično.

Svi pokazatelji upućuju da tematskim sadržajem najlakše dolazimo do gostiju. Tematskim  sadržajem lakše se ističemo u mnoštvu jednake ponude a opet gostima jamčimo da će uživati u sadržajima koji ih interesiraju. U Europi se sve više ulaže u specijalizirane spa kampove u kojima rade vrhunski wellness i medicinski stručnjaci. Zdravlje i wellness su u fokusu europskog stanovništva svakodnevno kao i rekreacijska aktivnost.

Kampove je moguće podijeliti na ljetni dio sa glamping šatorima i mobilnim kućicama, te drugi dio naselja sa bungalovima i mobilnim kućicama te treći dio sa pravim well being oazama. Spa kampovi u suštini nude sadržaje kao i kvalitetniji hoteli-tereni za sportske aktivnosti, zabavu na otvorenom, animacijske programe, ali se u kampu može uživati na otvorenom, masaže na plaži pod baldahinom, tretmani u mirisnom vrtu…

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.